Tuesday, June 04, 2013

Bøger til sommeren

Anbefalet af Euroman i denne post. Der bliver anbefalet Der Er Ingen Ende På Paris (og det er der vitterligt ikke, hvem vil med?) af Ernest Hemmingway. Samt Det Høje Vindue af Raymond Chandler.

En erindring fra byernes by da der var gang i historieskrivningen og kulturen blev kreeret på højeste damp, en bog der får en til at være lidt ked af at leve i vores tid, og ikke dengang. Det virkede bare så meget federe og frit, det kunne jeg godt vænne mig til.

Chandler leverer krimi noir med den Los Angeles baserede privatdetektiv Philip Marlowe som hovedperson, noget som også plejer at byde på god højoktan underholdning.

Charles Bukowski
Udover Chandler og Hemingway kunne man også dykke ned i et par af mine favorit forfattere, hvor Hemingway nu også hører iblandt, Charles Bukowski og Jack Kerouac, som begge tilhører den utilpassede efterkrigs-generation, som drev fra job til job, fra sted til sted, fra eventyr til eventyr, fra rus til rus, og samtidigt fik nedfældet genialiteter henad vejen. Igen skrifter som bringer lidt misundelse frem, når man kigger tilbage til det valg de havde om at kunne være frie, og stadig overleve, sat op imod vores nutidige fastlåste samfund.
Jack Kerouac

No comments: